Обгрутування предмету закупівлі згідно ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» – 30210000-4 «МАШИНИ ДЛЯ ОБРОБКИ ДАНИХ (АПАРАТНА ЧАСТИНА)» (НОУТБУКИ)

Відповідно до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 р. № 710 “Про ефективне використання державних коштів”.

     Придбання ноутбуків з метою забезпечення технічних можливостей педагогічним працівникам для належної організації здобуття загальної середньої освіти, зокрема в умовах запровадження карантинних обмежень та встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами.

    Передбачається забезпечення навчальних закладів сучасною комп’ютерною технікою для удосконалення форм і змісту навчального процесу та забезпечення технічних можливостей педагогічним працівникам для належної організації здобуття загальної середньої освіти, зокрема в умовах запровадження карантинних обмежень та встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами, що дасть можливість підвищити рівень навчання до затверджених національних стандартів. Розвиток інтелектуального потенціалу нації,  удосконалення форм  і змісту  навчального  процесу,  впровадження  комп’ютерних  методів  навчання та тестування,  що дасть можливість  вирішувати  проблеми  освіти  на вищому рівні з урахуванням світових вимог. Закупівля ноутбуків здійснюється відповідно до Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 02 листопада 2017 р. № 1440, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 січня 2018 р. за № 55/31507 (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 24 квітня 2021 р. № 458, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 травня 2021 р. за № 644/36266), пунктом п’ятим якого передбачена технічна специфікація персонального комп’ютера форм-фактора ноутбук, тобто технічні вимоги до ноутбуків, які можуть бути закуплені за кошти субвенції.

У 2021 році на заклади освіти Хмельницької області  виділено кошти субвенції з державного бюджету на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою СОVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти у розмірі 32 615 500 гривень на придбання ноутбуків. Відповідно до Порядку та умов надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2, та її наслідками підчас навчального процесу у закладах загальної середньої освіти використання субвенції передбачає співфінансування з місцевих бюджетів в розмірі 9 228 020 гривень. Загальна сума коштів на закупівлю ноутбуків для закладів освіти Хмельницької області складає  41 843 520 гривень. Існує нагальна необхідність придбання ноутбуків у загальній кількості 2088 шт. Придбання ноутбуків допоможе педагогічним працівникам активно запроваджувати інноваційні дистанційні форми навчання. Освоєння навчального матеріалу відбуватиметься у природній та знайомий для сучасного покоління учнів спосіб. Поєднання розширення можливостей вчителя та зручне і ефективне освітнє середовище для учнів сприятиме формуванню різнобічно розвиненої особистості учнів, зокрема в умовах запровадження карантинних обмежень та встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами. Створення умов для широкої комп’ютеризації,  входження у світову інформаційну мережу баз даних та знань, підвищення практичної віддачі,  прискорення інтеграції у світову науку

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*