Обгрунтування процедури закупівлі по оголошенню UA-2021-07-06-010660-c

Відповідно до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 р. № 710 “Про ефективне використання державних коштів”.

На даний час відповідно до вимог розпорядження КМУ від 16.12.2020 №1570-р  на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, за інформацією органів управління освітою територіальних громад є потреба у придбанні 31 шкільного автобуса.

Територіальними громадами проведено оптимізацію закладів освіти області, в результаті чого виникла потреба у додатковому підвезенні учнів до базових начальних закладів. Керівниками територіальних громад надіслано прохання до Департаменту освіти і науки облдержадміністрації про здійснення закупівлі шкільних автобусів.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 р. №1570-р «Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році та перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству  освіти і науки на 2020 рік», розпорядження КМУ від 27 листопада 2019 р. № 1106-р  «Деякі питання використання у 2019 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», постанови КМУ від 14 січня 2015 р. N 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» для придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими потребами на Хмельницьку область виділено кошти.

Згідно даного розпорядження придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, здійснюється шляхом централізованої закупівлі. Тому,  на підставі наказів  Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації від 14.05.2021 р. №133-од «Про здійснення централізованих закупівель шкільних автобусів у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами» та Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації від 15.06.2021 р. №1-од «Про здійснення централізованих закупівель шкільних автобусів у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами», якими делеговано Комунальному закладу «Центр організаційно-господарського забезпечення закладів освіти» придбання шкільних автобусів.

 Вартість одного шкільного автобуса у 2021 році відповідно до інформації виробників становитиме 1 950 000,00 гривень. Придбання автобусів пропонується здійснити на умовах співфінансування 70%х30%.

 Планується закупити 14 шкільних автобусів для тих адміністративно-територіальних одиниць, де є нагальна потреба у довезені та створено опорний заклад або проведено оптимізацію освітнього закладу, а  саме:

  • Антонінська селищна територіальна громада;
  • Білогірська селищна територіальна громада ;
  • Грицівська селищна територіальна громада;
  • Дунаєвецька міська територіальна громада;
  • Красилівська міська територіальна громада;
  • Полонська селищна територіальна громада;
  • Старосинявська селищна територіальна громада;
  • Теофіпольська селищна територіальна громада;
  • Плужненська сільська територіальна громада;
  • Новоушицька селищна територіальна громада;
  • Летичівська селищна територіальна громада.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*